Crunchy Homemade Granola met Noten: Makkelijk & Heerlijk!
NOTE: houd er wel rekening mee dat in het magazine affiliate links voorkomen, waar Lifestyle Junkie een klein percentage voor ontvangt per aankoop of klik. Maar dat kost jou uiteraard helemaal niks! :)
Perfect voor een flinke pot vol crunchy goodness!
Maak eenvoudig een grote pot crunchy, zelfgemaakte granola met havervlokken, noten, honing en zaden. Perfect voor ontbijt met yoghurt, kwark of fruit.
Ingrediënten voor een Flinke Pot Granola
Droge ingrediënten
150 g grove havervlokken
100 g gemengde noten (evt. grof gehakt)
25 g pompoenpitten
25 g zonnebloempitten
1 tl kaneel
Nat en zoet
4 el honing
3 el zonnebloemolie
Optioneel
Gedroogde cranberries
Kokosflakes
Benodigde Materialen
Grote kom
Bakplaat + bakpapier
Luchtdichte pot of weckpot
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de noten eventueel iets kleiner.
Meng alle ingrediënten in een grote kom.
Roer tot alles goed gemengd is.
Verdeel het granolamengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 15–20 minuten en schep halverwege om zodat alles gelijkmatig knapperig wordt.
Tip: granola kan snel verbranden, dus houd ’m goed in de gaten!
Laat de granola volledig afkoelen.
Meng optionele extras zoals cranberries of kokosflakes erdoor.
Serveer- en Bewaartips
Serveer
Lekker over yoghurt, kwark of met vers fruit.
Bewaren
Bewaar je homemade granola in een luchtdichte pot; zo blijft hij 2–3 weken lekker crunchy.