Crunchy Homemade Granola met Noten: Makkelijk & Heerlijk!

NOTE: houd er wel rekening mee dat in het magazine affiliate links voorkomen, waar Lifestyle Junkie een klein percentage voor ontvangt per aankoop of klik. Maar dat kost jou uiteraard helemaal niks! :)

Perfect voor een flinke pot vol crunchy goodness!

Maak eenvoudig een grote pot crunchy, zelfgemaakte granola met havervlokken, noten, honing en zaden. Perfect voor ontbijt met yoghurt, kwark of fruit.

Ingrediënten voor een Flinke Pot Granola

Droge ingrediënten

  • 150 g grove havervlokken

  • 100 g gemengde noten (evt. grof gehakt)

  • 25 g pompoenpitten

  • 25 g zonnebloempitten

  • 1 tl kaneel

Nat en zoet

  • 4 el honing

  • 3 el zonnebloemolie

Optioneel

  • Gedroogde cranberries

  • Kokosflakes

Benodigde Materialen

  • Grote kom

  • Bakplaat + bakpapier

  • Luchtdichte pot of weckpot

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Hak de noten eventueel iets kleiner.

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom.

  • Roer tot alles goed gemengd is.

  • Verdeel het granolamengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Bak 15–20 minuten en schep halverwege om zodat alles gelijkmatig knapperig wordt.

  • Tip: granola kan snel verbranden, dus houd ’m goed in de gaten!

  • Laat de granola volledig afkoelen.

  • Meng optionele extras zoals cranberries of kokosflakes erdoor.

Serveer- en Bewaartips

Serveer

Lekker over yoghurt, kwark of met vers fruit.

Bewaren

Bewaar je homemade granola in een luchtdichte pot; zo blijft hij 2–3 weken lekker crunchy.

maak je ontbijtje compleet met deze leuke items

Vorige
Vorige

NOWW Event 2025: Landelijke sfeer, warme ontmoetingen en eindeloze inspiratie

Volgende
Volgende

Ingrid Unfiltered 10 Vragen aan een Interieurfavoriet