NOTE: Houd er wel rekening mee dat mijn blog ook af en toe affiliate links bevat, waar ik een klein percentage voor ontvang per aankoop. Maar dat kost jou helemaal niks!
Zelfgemaakte Glühwein
Je hebt het vast wel eens geproefd op een koude winterdag: een heerlijke, dampende kop glühwein! Niet de kant en klare, maar eentje die jezelf hebt gemaakt. Het is niet moeilijk.
Maar wat is het geheim achter deze winterse traktatie?
Wat je nodig hebt voor ongeveer 6 glaasjes.
schil en sap van ½ citroen of limoen
schil en sap van 1 sinaasappel
4 kruidnagels
2 steranijs
1 kaneelstokje
50 gram bruine basterdsuiker of honing
1 liter rode huiswijn
bereiden:
Het begint allemaal met een mix van citroen- en sinaasappelsap, glühwein kruidenmix en bruine suiker. Voeg eventueel al een klein beetje rode wijn toe. Laat dit feestje op het vuur lekker 10 minuten pruttelen, zodat de specerijen hun smaken kunnen vrijgeven en er een siroop ontstaat. Want dit is de truc!
Vervolgens voeg je een fles rode wijn toe en verwarm je het geheel tot 70 graden. Zo blijft de alcohol lekker in je glühwein zitten.
Na 10 minuten heb je een dampende, zelfgemaakte glühwein waar je warm van wordt.
Schenk het heerlijke warme drankje in een kop. Voeg voor garnering een kaneelstokje, steranijsje en sinaasappelschijfje toe en proosten maar op de winter!
eet smakelijk!
Shop je boodschappenlijstje hier!