wintersport spaghetti

Dit geweldige recept is van de meesterkok ♥ Miljuschka


Alle wintersporters onder ons kunnen het gevoel vast en zeker oproepen. Moe maar voldaan, hongerig en ijzig koud, een warm en cosy berghut binnengetrokken worden door de heerlijke geuren van kruiden en wijn die je smaakpapillen direct aan het werk zet. Maar ook na een dag schaatsen of een heerlijke strandwandeling is een stevige maaltijd welkom. Deze spaghetti van Miljuschka is bij ons thuis een echt favoriet en noemen het dan ook altijd wintersport spaghetti.

Ik maak, op aanraden van Miljuschka, een grote pan van 3 porties, zodat ik altijd een gezonde hap in de vriezer heb.

Heb je al trek gekregen? Ga dan snel aan de slag.


Wat heb je nodig voor 3 porties van 4 personen?

  • 1 hele grote pan

INGREDIËNTEN

  • 750 gram half om half gehakt

  • 5 uien fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook fijngesneden

  • halve bos bleekselderij de stengels fijngehakt

  • 5 wortels fijngehakt

  • 2 blikjes tomatenpuree van 65 gr

  • 2 eetlepels suiker

  • 2 el gedroogde kruiden zoals bijvoorbeeld tijm oregano, rozemarijn

  • 4 bouillonblokjes

  • 2 blikken tomaten 400 gr per blik

  • 500 ml passata de pomodori

  • 500 ml rode wijn

  • 500 ml volle melk op kamertemperatuur

  • 100 gr geraspte oude kaas of kaas die je lekker vindt

bereiden: 

  • Bak het gehakt goed bruin, dit geeft extra smaak aan de spaghetti.

  • Haal het gehakt uit de pan en zet apart. Laat het vet van het gebakken gehakt in de pan zitten.

  • Bak de ui en knoflook ongeveer 8 minuten goudbruin in dezelfde pan.

  • Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ook 8 minuten.

  • Bak de tomatenpuree een paar minuten mee. Doe de suiker erbij om het te ontzuren en bak nog eens 5 minuten. Je kunt dit ook weglaten of eventueel een beetje honing toevoegen.

  • Doe de gedroogde kruiden erbij en bak 2 minuten mee.

  • Doe de bouillonblokjes, tomaten uit blik, passata, rode wijn en melk erbij. Door het koken verdampt de alcohol volledig, dus ook kids kunnen dit eten.

  • Doe het gehakt er weer bij en laat het zo lang mogelijk pruttelen. Je kunt de saus direct eten, maar hoe langer je het laat pruttelen hoe lekkerder het wordt. Als de saus wat droog komt te staan kun je eventueel wat water toevoegen.

  • Verdeel de saus in 3 porties voor 4 mensen in de vriezer. Zo heb je altijd een snelle en voedzame hap bij de hand.

eet smakelijk!

Shop je boodschappenlijstje hier!

NOTE: Houd er wel rekening mee dat mijn blog ook af en toe affiliate links bevat, waar ik een klein percentage voor ontvang per aankoop. Maar dat kost jou helemaal niks!