5 must knows om canva te gebruiken voor je creatieve projecten

NOTE: houd er wel rekening mee dat op mijn blog en pagina’s affiliate links voorkomen, waar ik een klein percentage voor ontvang per aankoop. Maar dat kost jou uiteraard helemaal niks! :)

 

5 redenen om Canva te gebruiken voor jouw creatieve projecten

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijk en veelzijdig ontwerpprogramma? Canva it is! Of je nu een pro bent die snakt naar professionele marketingmaterialen of gewoon een leuke manier zoekt om je social media te pimpen, Canva has got your back. Canva is mijn geheime wapen, al jarenlang! Ik kan er uren in verdwalen. Ik gebruik het werkelijk voor alles. En het beste nieuws? Met Canva gratis kom je al een heel eind.

 

Hier zijn vijf redenen waarom jij Canva zou willen gebruiken:

Gebruikersvriendelijk

Canva is super eenvoudig. “Echt Marjan?” Is vaak de vraag die ik hoor. Ja ECHT!! Zelfs als je geen grafisch ontwerper bent, kun je gemakkelijk aan de slag. Met drag-and-drop functies en een scala aan sjablonen is het maken van prachtige ontwerpen een fluitje van een cent. Van visitekaartjes tot presentaties, van logo tot moodboards, Canva heeft alles wat je nodig hebt om jouw ideeën tot leven te brengen. Klinkt goed toch? Lees nog even verder.

Duizenden prachtige sjablonen

Of je nu een flyer, social media-post, uitnodiging of presentatie nodig hebt, Canva biedt een uitgebreide bibliotheek met sjablonen. Kies gewoon een sjabloon die bij jou het beste past. Pas het aan met je eigen tekst, afbeeldingen en jouw creativiteit, en voilà - je hebt een professioneel ontwerp zonder veel gedoe.

Makkelijk samenwerken met je team

Canva maakt samenwerken aan projecten eenvoudig. Of je nu in hetzelfde kantoor zit of aan de andere kant van het land werkt, je kunt samen met je team in real time aan ontwerpen werken. Super handig dus voor projecten waarbij input van meerdere teamleden nodig is.

Uitgebreide mediabibliotheek

Canva biedt toegang tot een enorme bibliotheek met afbeeldingen, elementen, illustraties en meer. Zelfs als je geen eigen afbeeldingen hebt, kun je kiezen uit de grote verzameling visuele elementen om je ontwerpen op te fleuren. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je ontwerpen er professioneel uitzien. Met Canva Pro wordt de mediakeuze nog meer uitgebreid! Just to let you know.

 

Flexibiliteit voor zowel de beginneling als de pro

Canva is geschikt voor zowel de beginneling als de echte ontwerpers. Beginners kunnen profiteren van de eenvoudige interface en sjablonen, terwijl professionals de diepere functies kunnen verkennen om hun creativiteit tot uiting te brengen. Hierdoor is Canva een tool die meegroeit met jouw ontwerpniveau. En voor je het weet ben je pro!

Kortom, Canva is een geweldig ontwerpprogramma voor iedereen die houdt van grafisch design. Het programma Canva is de ideale manier om jouw creatieve brein werkelijkheid te laten worden.

Laat de angst varen en probeer Canva vandaag en ontdek zelf de eindeloze mogelijkheden! You will love it!


Ben je al een enthousiaste Canva gebruiker?

Ben je al een enthousiaste Canva gebruiker, maar twijfel je nog over de voordelen van Canva Pro? Niet doen! Hieronder geef ik je een opsomming waarom het een slimme zet zou kunnen zijn.

Toegang tot Premium sjablonen

Canva Pro biedt toegang tot een uitgebreide bibliotheek met premium sjablonen die niet beschikbaar zijn in de gratis versie. Dit bespaart niet alleen tijd, maar geeft je ook de mogelijkheid om indrukwekkende ontwerpen te maken zonder dat je een grafisch ontwerper hoeft te zijn.

Magische Formule: transparante achtergrond

Dit gaf mij de doorslag over te stappen op Canva Pro. Met Canva Pro kun je namelijk met één klik de achtergrond van afbeeldingen verwijderen. Hiermee kun je naadloos integreren met andere afbeeldingen en je ontwerpen een professionelere uitstraling geven. Geen gedoe meer met externe tools om achtergronden te verwijderen. En dus bijvoorbeeld ook top om je foto’s vrijstaand te maken voor bijvoorbeeld je webshop.

Samenwerken met je team op een higher level

Maak samenwerken een fluitje van een cent in Canva Pro! Deel en bewerk ontwerpen in real-time met je teamgenoten. Dit is vooral handig voor bedrijven of projecten waarbij een heleboel creatieve breinen bij betrokken zijn. Door te feedbacken en aanpassingen te maken in één gedeelde ruimte, werk je efficiënter en blijft je merk consistent.

Brand Kit voor een consistente uitstraling

Met Canva Pro maak je gemakkelijk een Brand Kit aan en bewaar je jouw merkkleuren, lettertypen en logo's. Zo pas je ze moeiteloos toe op al jouw creaties en zorg je dat jouw bedrijf altijd herkenbaar is.

Uitgebreide Opslag en Snelheid

Canva Pro biedt aanzienlijk meer opslagruimte dan de gratis versie, waardoor je meer ontwerpen kunt opslaan en organiseren. Daarnaast profiteer je van snellere uploads en downloads, wat vooral bij grote projecten met veel grafische elementen zeer nuttig is.

Dus, waar wacht je nog op? Canva Pro is de ideale upgrade voor iedereen die verbluffende visuele content wilt creëren. Canva Pro biedt de nodige tools en functies om je ontwerpen naar een hoger level te tillen. Ontdek zelf de voordelen van Canva Pro voor jouw creatieve projecten! Je zult er weg van zijn. En ja, je kunt het eerst uitproberen met de eerste 30 dagen gratis.

Als kers op de taart kun je bij Canva nu ook je eigen website in een handomdraai maken! Eentje waarbij alle essentiële info op één pagina past. De zogenaamde ‘one pager'. Maar daarover later meer.

Keep you posted!

 
 
Your first steps with CANVA
Gratis

Duik in de CANVA designtool en krijg de eerste basisvaardigheden die je nodig hebt om te beginnen!


✓ Ongelimiteerd toegang op de les
Vorige
Vorige

Virtuele Vriendschap: Een Ode aan Mijn Online Vriendinnen

Volgende
Volgende

5 redenen om over te stappen op led kaarsen