Oosterse pompoensoep

NOTE: Houd er wel rekening mee dat mijn blog ook af en toe affiliate links bevat, waar ik een klein percentage voor ontvang per aankoop. Maar dat kost jou helemaal niks! :)

Pompoensoep met een Oosters tintje

Ongeveer 16 jaar heb ik als stewardess op intercontinentale vluchten in de Business Class mogen werken bij een grote luchtvaartmaatschappij. Restaurantje spelen noemde ik dat altijd. Voor de passagiers is vliegen in de Business Class een ware beleving. Naast dat je een welkomstdrankje krijgt, een amenity kit met handige spulletjes voor tijdens de vlucht, krijg je ook een menu toegereikt. Afhankelijk van waar je vertrekt en tijdzone, begin je normaal gezien met een driegangen menu. En rond deze periode van het jaar kun je regelmatig kiezen voor een Oosterse pompoensoep.

Deze wordt in thermoskannen geleverd aan boord. Het is tijdens een turbulente vlucht best een uitdaging deze pompoensoep in een kommetje te schenken en zonder morsen te serveren. Maar passagiers hebben dat helemaal niet door en zijn altijd blij verrast.

 
 

“When live gives you pumpkins, make soup!”

 


Waarom deze pompoensoep?

Het leuke aan deze pompoensoep is, dat het recept van een stewardess komt. Jaren geleden heeft zij een wedstrijd gewonnen en mocht de pompoensoep geserveerd worden in de Business Class.

Best heel bijzonder, want normaal gezien worden er gerechten geserveerd van sterrenkoks. Zoals bijvoorbeeld door de Nederlandse chek-kok Jonnie Boer. Maar elk jaar komt de pompoensoep weer terug. Soms in een iets andere variant. Maar deze blijft een topper.

Aan het einde van de service hoopten wij stewardessen dat er altijd nog een likje over zou zijn in de thermoskan. Maar gelukkig is de pompoensoep heel simpel zelf te maken.


Pompoensoep medium hot

Van de week reed ik langs een stalletje met pompoenen en moest ik direct aan deze pompoensoep denken.

Aangezien de temperaturen weer gaan zakken en het toch wat herfstiger gaat worden leek het me een goed om het geheim van dit recept van deze verrukkelijke soep met jullie te delen.

Als je van oosters eten houdt en licht pittig dan zal deze soep je zeker bevallen.

 

Tip!

Deze soep kun je heel goed invriezen. Gebruik kleine bakjes, zodat je altijd een hartig soepje als tussendoortje kunt eten.

 
 

Het recept

Ben je inmiddels hongerig geworden en loopt het water je in je mond? Ga dan snel naar het recept en smullen maar!

 
 

Ik ben natuurlijk ontzettend nieuwsgierig wat jullie van deze oosterse pompoensoep vinden. En alle credits naar mijn lieve oud collega, want zij heeft hem tenslotte bedacht!

Eet smakelijk alvast en veel liefs,

Marjan x

Vorige
Vorige

5 ways to wear your flared jeans

Volgende
Volgende

Trendy lifesavers leesbrillen