woontrends 2024

NOTE: houd er wel rekening mee dat op mijn blog en pagina’s affiliate links voorkomen, waar ik een klein percentage voor ontvang per aankoop. Maar dat kost jou uiteraard helemaal niks! :)

woontrends

As we speak is de zomer nu echt voorbij. Een mooie gelegenheid om te ontdekken wat de woontrends voor het komende seizoen gaat brengen. De herfst en winter zijn de perfecte periode om het binnen gezellig te maken en een ruimte te creëren om heerlijk te cocoonen. Wat is me opgevallen? De woontrend van komend seizoen lijkt een levendige, kleurrijke en eclectische mix te worden. Met een knipoog naar natuur, maar wel in een subtiele vorm, maar ook waar retro invloeden en duurzaamheid samenkomen. Het is een uitbundige woontrend, maar toepasbaar in elk interieur.

 

Woontrends in een notendop

Komend seizoen blijven we veel jute, katoen, wol, steen zoals klinkers, keramiek en kokosnoot in het interieur zien dat zorgt voor een warme en aardse uitstraling. Het blad- en bloemenmotief blijft terugkomen, maar dan in een subtiele vorm. Denk hierbij aan bijvoorbeeld behang of prints in een mooie lijst. Maar ook in accessoires. Verder zijn linnen gordijnen niet meer weg te denken. Ze zijn tijdloos en eigenlijk toepasbaar in elk interieur en geven de ruimte een mooie finishing touch. En niet heel verrassend, planten in huis is een blijvertje. Je hoeft niet heel je huis vol te zetten. Maak een statement met 1 mooi exemplaar of hang er een paar bij eikaar voor het speelse maar ook retro aspect.

 

En dit is eigenlijk direct een bruggetje naar de volgende woontrend die je veel gaat zien.

Back to the seventies

Ben jij een fervent kringloopbezoeker dan heb jij waarschijnlijk een neus voor vintage items. Duurzaam wonen is een woontrend die ik eigenlijk geen trend wil noemen maar altijd toepasbaar moet zijn in je interieur. Het gebruik van natuurlijke materialen en een voorkeur voor vintage en hergebruikte meubelen zorgt ervoor dat je bijdraagt aan een milieuvriendelijk interieur en je bent nog hip ook. Dus wil jij ook iets scoren, begin dan bijvoorbeeld eens op marktplaats of trek je stoute schoenen aan en plan een dagje retro shoppen in en ga op zoek!

 
vtwonen.nl

Verf, kleur en dessin

Gebruik kalkverf voor een matte en zachte uitstraling die weer perfect matcht bij de natuurlijke uitstraling van je interieur en je retro stijl. Laat in je dessins en accessoires strepen, vlekken en fossielafdrukken zien voor een nog meer aardse look en kies voor decoratie in een grillige stoere vorm. Bloemmotieven en ruitpatronen gaan veel gebruikt worden voor stoffering, kussens en decoratie. Dit voegt speelsheid en textuur toe aan de ruimte.

Deze herfst gaan we kleur bekennen. Maar dan ook echt! Je gaat veel kobalt en zelfs nog donkerder blauw zien, donkerrood en groen. Met deze kleuren kun je echt een statement maken in je interieur.

Zwak het af met bijvoorbeeld de trendkleur van 2024 Sweet Embrace van Flexa en andere aardse tinten zoals bijvoorbeeld oker en terra. Het gebruik van donkere kleuren kan een prachtige sfeer creëren maar zorg er wel voor dat je rekening houdt met de natuurlijke en kunstmatige verlichting in huis.

Zeker staat vast dat de woontrend van dit jaar behoorlijk uitbundig is en het toont een portie lef om het aan te durven. Maar houd je persoonlijke smaak altijd in je achterhoofd en onthoud dat interieurontwerp moet weerspiegelen wat voor jou werkt. Durf te experimenteren met de woontrend maar creëer een ruimte waar jij je comfortabel en gelukkig voelt.

Hieronder vind je 3 moodboards met voorbeelden die zouden kunnen aansluiten bij jouw smaak. Ze geven je inspiratie hoe je de woontrend van komend seizoen zou kunnen toepassen in jouw huis. De basis van jouw huis is misschien al basic. Haal wat accessoires weg en voeg wat nieuwe toe. En heel misschien durf jij ook een kwast in je hand te nemen om dat ene muurtje eruit te laten knallen.

klik op het moodboard als je een van deze items wilt shoppen.

woontrend 2024 earth

Woontrend Earth

Woontrend 2024 colour

Woontrend Colour

woontrend 2024 cocooning

Woontrend Cocooning

 

Veel woonplezier!

Marjan x

 
Kinderkamer
Vorige
Vorige

webshop online

Volgende
Volgende

zalig in antwerpen