zalig in antwerpen

Citytour Antwerpen

Wil je een citytour maken met je vriendinnen dan is Antwerpen een geweldig idee. Ik heb de hele wereld rondgevlogen en veel gezien, maar ik had werkelijk geen idee wat een bruisende stad Antwerpen eigenlijk wel niet is. Antwerpen heeft werkelijk een hele fijne sfeer, trendy winkels, heerlijke restaurants en nog zoveel meer. Ik neem je in deze blog mee op citytour die ik heb gedaan met mijn besties. Helaas drie afvallers omwille van ziekte, maar des te meer reden om hier nog eens terug te komen.

Vakantiehuis Antwerpen

Maar voordat we begonnen aan ons avontuur was het belangrijk om de perfecte accommodatie te vinden voor een groepje meiden. Ons idee was het huren van een vakantiehuis op een toplocatie om te genieten van alles wat Antwerpen te bieden heeft.

Een van de grootste voordelen van het huren van een vakantiehuis is natuurlijk de gezelligheid en comfort. Een huis waar je kunt genieten van je eigen ruimte, waar we samen kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen om ons vervolgens weer in het bruisende centrum te storten. Je hebt niet alleen je eigen slaapkamer, maar ook een gemeenschappelijke ruimte en een keuken. Het is voor ons echt de perfecte manier voor uitje en om quality time met elkaar te hebben.

Wij hebben voor ons echt het meest perfecte vakantiehuis gekozen op een hippe locatie in Antwerpen. Het moest zich in een bruisende en trendy omgeving bevinden waar je gemakkelijk de trendy boetieks, restaurants en bars kon ontdekken.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan even verder.

 

Zalig in Antwerpen

Wij hebben het weekend doorgebracht in het unieke vakantiehuis van ZaligInAntwerpen aan de Lange Riddersstraat.

Dit vakantiehuis is een echte aanrader en ligt in een rustig autoluw tuinstraatje in de Sint-Andries wijk. Ook wel het modehart van Antwerpen. Er komt nauwelijks verkeer maar het ligt wel pal in het centrum. Het ligt om de hoek van dé Kloosterstraat en de hippe Kammenstraat. Hier heb je ontzettend veel terrasjes, kleine boetiekjes, antiek- en vintagewinkeltjes en haute couture.

Het huis is het hele jaar door goed te betrekken omwille van die gezellige terrasjes om de hoek, maar juist ook in de winter omdat dit huis een gezellige haard heeft in de living waar je samen met je familie of vrienden kunt genieten.

 

Het sfeervolle huis is zeer ruim en heeft 4 slaapkamers met maar liefst 5 badkamers. Wel zo handig met al die dames. In de woning zijn extra comfortabele bedden gecreëerd via mezzanines, stenen stapelbedden zodat je gezellig met een groep tot maximaal 14 personen kan slapen. Dit huis is dus ideaal om met grotere gezinnen, een vriendengroep of collega’s Antwerpen te ontdekken.

Het vakantiehuis is in zijn geheel te huur zodat je exclusief toegang hebt tot de living, keuken en de eetruimte. Extra voordeel, de parkeergelegenheid is vlakbij.

Het vakantiehuis heeft een prachtig ontwerp in een fijne etnische Scandinavische sfeer.

De kern van ons succes is dat we weten hoe we een instant vakantiegevoel kunnen creëren
— Kathleen & Stefaan ZaligInAntwerpen
 

Vakantiehuis Leeuwenstraat

ZaligInAntwerpen heeft nog een huis midden in het centrum van Antwerpen. Deze ligt 500 meter van de lange Riddersstraat en heeft ruimte voor maximaal 10 personen.

Dit vakantiehuis heeft 3 slaapkamers en 3 badkamers, een eigen living, keuken en eetruimte.

Zalig in Antwerpen Leeuwenstraat

Leuk detail: De begane grond van dit vakantiehuis was vroeger een bekend volkscafeetje. De ruimte van het café werd volledig gerenoveerd en ingericht als een gezellige privé café-bistro. Je kunt dit naar eigen invulling gebruiken als ontbijtruimte, dinerruimte, privé restaurant, café, brainstorm- of workshop ruimte.

Wil je meer zien van ZaligInAntwerpen Boutique Holiday Homes? Volg ze dan op INSTAGRAM

 

Antwerpen must go

Een ding is zeker, je hoeft je niet te vervelen in Antwerpen. Ons weekendje weg met de meiden bestond voornamelijk uit heerlijk eten, shoppen en slenteren door de straatjes. Ik geef je een aantal must go tips waar wij ontzettend van genoten hebben en die je niet wil missen.

Als je een bezoek brengt aan Antwerpen, mag een lekker ontbijtje natuurlijk niet ontbreken. Antwerpen heeft tal van leuke ontbijtplekjes waar je heerlijk kunt genieten van een gezonde start van de dag. Wij zijn op loopafstand van het vakantiehuis gaan ontbijten bij de sfeervolle Bistro Theo. Hier wordt je verrast door de prachtige groene gevel en serveren ze verrukkelijke koffie en geweldig eten.

Grappig detail. Ben je gek panterprintjes? Binnen in de bistro zijn ze helemaal los gegaan met geweldig behang. Nieuwsgierig? Ga dan zeker hier een keer ontbijten.

 

Foto: Bistro Theo

Foto: Lifestyle Junkie

Foto: Lifestyle Junkie

 

Antwerpen is een mooie historische stad met veel pittoreske straatjes en steegjes die echt de moeite waard zijn om te ontdekken. Al wandelend kun je goed om je heen kijken en genieten van de prachtige architectuur. Wel is het heel lastig om de leuke spulletjes te weerstaan in de vintagewinkeltjes. Ik kon het dus ook niet laten een mooi vintage tasje te scoren. :)

 
 
Roest het Eilandje Antwerpen restaurant
Roest het eilandje Antwerpen

Het Eilandje

Al slenterend hebben wij ons route vervolgd richting Het Eilandje. Dit is een populaire wijk in Antwerpen die bekend staat om zijn prachtige havengebied en vele leuke restaurants. Het is nu een hippe buurt in opkomst en is zeker een must go.

Voor de lunch hadden wij gereserveerd bij het eettentje Roest. Een origineel en eigenzinnig restaurant.

Bijzonder aan dit restaurant is de vloer. Die is van glas.

 

Na een heerlijke lunch zijn wij via het water teruggelopen richting de Kloosterstraat. Een must go voor mode- en interieurliefhebbers. Als je op zoek bent naar kleding, meubels of decoratieve accessoires of gewoon inspiratie wilt opdoen, breng dan zeker een bezoek aan deze bijzondere straat. Hier vind je namelijk een groot aantal stijlvolle winkels die gespecialiseerd zijn in design, antiek, brocante en vintage. En, de Kloosterstraat is op zondag open.

Geheimpje: Een traiteur op de hoek van de straat vertelde ons dat onze koningin Maxima hier ook regelmatig wordt gespot met een pedje op.

Al genietend van de fijne winkels zijn we langzaamaan teruggegaan naar ons heerlijke huis om te chillen en bij te komen van alle indrukken die we hebben opgedaan. Ondertussen genietend van een wijntje hebben wij ons opgetut voor onze volgende culinaire stop.

 
Fiera restaurant Antwerpen must go vriendinnen

Fiera de verborgen parel

Als je op zoek bent naar een restaurant met een eerlijke keuken dan is Fiera een geweldige keuze.

Fiera, ook wel in het Italiaans “de betere beurs”. Het is niet zo verwonderlijk dat het restaurant zo genoemd is, want het bevindt zich op de magische locatie de Handelsbeurs. Je zou er in de straat bijna aan voorbijlopen, maar bekijk het pand van een afstand om te zien hoe geweldig het is. Alhoewel de plafonds immens hoog zijn, is dit pand omgetoverd tot een verborgen parel met een verrukkelijk menu.

We waren voornemens na het diner de stad nog in te gaan. Maar deze dames waren moe en voldaan. De volgende dag zou er weer genoeg op het programma staan.

 
De Vreemdelingenmarkt Antwerpen

Zaterdagochtend must go

Wat namelijk echt ontzettend leuk is om te doen is op zaterdag een bezoekje te brengen aan De Vreemdelingenmarkt. De Vreemdelingenmarkt in Antwerpen is een beroemde markt die bekend staat om zijn talloze kraampjes en diverse aanbod van producten. Je kunt hier terecht voor exotische lekkernijen maar je vindt hier ook veel lokale producten. Jong en oud genieten hier van de gezellige en gemoedelijke sfeer. En als je op zoek bent naar champagne en je wilt het bourgondische leven optimaal opsnuiven, dan is deze markt zeker een must go.

 

Le Pristine

Mocht je naast de gezellige markt en het winkelen nóg iets culinairs willen beleven op de zaterdagmiddag dan is Le Pristine een must-visit voor iedereen.

Le Pristine is een restaurant van de chefkok Sergio Herman. Het restaurant is gevestigd in een prachtig en adembenemend pand met een gemixt interieur van vintage en modern. Wij hebben hier genoten van heerlijke Italiaanse gerechtjes. Ik wilde zelf dolgraag het favoriete gerecht van Sergio proeven. De mosselen en als toetje de tiramisu.

We hebben zelfs vrienden gemaakt met de gasten maar ook met het personeel. Het duurde wel 10 minuten voordat we van iedereen afscheid hadden genomen. Dit bijzondere restaurant is echt de moeite waard en een geweldige ervaring.

Leuke tip en wat niet iedereen weet. Je kunt hier op zaterdag vanaf 12.00 uur zonder reservering lunchen aan de gezellige tafeltjes dichtbij de cocktailbar. Ik kan je zeggen, het wachten wordt beloond!

Le Pristine must go Antwerpen

Al met al is Antwerpen een geweldige stad voor een weekendje weg met vriendinnen. Met een ruime keuze aan heerlijk eten, drinken, shoppen en bezienswaardigheden voor ieder wat wils.

Heb je ook zo’n zin in een citytour Antwerpen en wil je genieten van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft? Waar wacht je nog op en reserveer snel bij ZaligInAntwerpen.

Doen hoor!

Liefs Marjan x

Heb je inmiddels de smaak te pakken? Lees dan nog even verder.

Vakantiehuis aan zee

Mijn vriendinnen en ik sparen maandelijks om dit soort uitjes te kunnen maken en ons volgend uitstapje zouden wij dolgraag aan zee willen doorbrengen. En dan natuurlijk met dezelfde look and feel.

Naast de 2 vakantiehuizen in hartje Antwerpen, verhuurt ZaligAanZee ook boutique vakantiehuizen aan de Belgische kust. Namelijk op de toplocaties in Knokke-Heist, Blankenberge en Damme (nabij Brugge). Er zijn woningen voor 10 tot 24 personen

Wij gaan alvast boeken! Kijk je mee?

Volg ZaligAanZee Boutique Holiday Homes op INSTAGRAM

 
 
Vorige
Vorige

woontrends 2024

Volgende
Volgende

black stone keramiek