Het huisje met de hoedjes…

Boutique cottage de Fazant

Het huis met de hoedjes.

Sinds ik besloten heb te stoppen met mijn beroep als stewardess, heb ik mezelf stellig voorgenomen Nederland te gaan ontdekken. Gek genoeg ken ik hele gave plekken over de hele wereld, maar Nederland is voor mij best onbekend. Het is niet zo dat ik nergens in Nederland kom, maar echt een weekendje weg in ons kikkerlandje komt niet vaak voor. Daar komt nu verandering in, als de lockdown mij niet tegenhoudt uiteraard. Mijn eerte uitje naar de Boutique Cottage de Fazant.

Wat zo leuk is, is dat ik afgelopen jaren veel lieve collega’s heb ontmoet die hele bezige bijtjes zijn. En zo kom ik op deze blog, ik heb namelijk een nacht in Boutique Cottage de Fazant mogen logeren in Zeeuws-Vlaanderen van een zeer gastvrije collega Angélique. Samen met een lieve vriendin ben ik op pad gegaan. Zij is ook een enorme lifestyle junkie en gek op uitjes.

Het plan was om tegen het middaguur naar Zeeland te rijden en daar gezellig te lunchen in Sluis op advies van Angélique. In Sluis zit het restaurantje De eetboetiek, een plek om thuis te komen. Een heerlijk ontbijt, lunch en Take-Away en zelfs high tea restaurant waar goed eten geserveerd wordt in combinatie met de mogelijkheid tot het kopen van lifestyle producten.

Wat we een beetje onderschat hadden is de rijtijd vanuit Den Haag naar de Boutique Cottage de Fazant. Je moet nog niet van alles in de ochtend willen doen (zoals wij) en dan wegrijden. Leermomentje. Dus lekker in de ochtend vertrekken en optimaal genieten van de dag. Helaas waren we dus te laat om uitgebreid te lunchen. Wij hebben Michel de eigenaar, en ja ja de broer van Sergio Herman, vanuit de auto gebeld om te vragen of wij gebruik konden maken van Take-away. Dit was geen enkel probleem, dus wij konden met een gerust hart verder rijden naar het Zeeuwse.

We voelden ons direct op vakantie toen wij richting Sluis reden. Onze rit werd beloond met een prachtige serene mistige sfeer, met schaapjes in de wei en een geweldige zonsondergang.

Toen we het dorpje inreden waren we al om. Wat een schattige plek, compleet gehuld in kerstsfeer. Nadat we de auto geparkeerd hadden zijn we richting het gezellige pleintje gelopen naar de De Eetboetiek. Ik zeg je, je moet erheen! Wat een heerlijke zaak en vriendelijk personeel. Michel was nog even bezig met de voorbereiding van ons eten, maar in de tussentijd konden wij ons vergapen aan alle leuke spullen die in de shop verkocht worden.

Gevuld met twee volle zakken eten zijn we direct doorgereden naar de Boutique cottage de Fazant in het schilderachtige Zuidzande welke gelegen is aan de Sluissedijk. De zon ging bijna onder maar wat een welkome verrassing was het toen we onze bestemming bereikt hadden.

Boutique Cottage de Fazant

Vind HIER nog meer details over Zuidzande, de Boutique cottage en de omgeving.

De rondleiding in de Boutique cottage de Fazant

Bij binnenkomst was het huisje al aangenaam warm en zijn we direct op ontdekking gegaan.

De Boutique cottage de Fazant heeft drie stijlvol ingerichte slaapkamers en twee luxe badkamers, waarvan de muren zijn afgewerkt met mortex in een warme donkere kleur. Wat me direct opviel waren de hoedjes die overal in het huisje gestyled waren. Ik heb ze niet geteld, maar in elk vertrek kon je ze spotten. Ik hou van dat soort details. Angélique kon mij vertellen dat ze ze over de hele wereld vandaan had.

De woonkamer van de cottage heeft een heerlijke zithoek, met openhaard en een geweldig wijds uitzicht over de uitgestrekte weilanden. Detail, de pui is van prachtig zwart staal gemaakt. Echt een plaatje. Mocht je interesse hebben in zo’n pui, deze is gemaakt door Weldlab

De keuken is warm modern met een betonnen aanrechtblad en houten fronten en van alle gemakken voorzien. Op de tafel werden wij blij verrast door een fles wijn en lokale versnaperingen. En of het niet genoeg was, de koelkast was ook nog gevuld om de borrel compleet te maken.

Na de rondleiding hebben we de houtgestookte openhaard zelf aan de praat gekregen, hoezo een mannenklus? We hebben een wijntje ingeschonken en bij kaarslicht ons heerlijke Thaise salade van De Eetboetiek genuttigd. Verrukkelijk! In een woord.

 

‘Eat glitter for Breakfast & shine alle day’

Ontbijten in de Boutique cottage de Fazant

De volgende dag ontwaakten wij in alle rust in een goed verduisterde kamer in een heerlijke omgeving. Angélique had ons al bericht dat de broodmand voor de deur stond. En wat voor een! De mand is zo wie zo al een plaatje, gemaakt door @studio.fabags Het leek net of we een cadeautje mochten uitpakken.

De mand was rijkelijk gevuld met croissants, breekbrood, jammetjes, jus d’orange en een heerlijke zoete Zeeuwse bolus. We hebben heerlijk van het ontbijt genoten met een vers gezet kopje koffie. Optimaal genieten dus.

Na nog even een snelle wandeling in de omgeving zijn we op weg gegaan naar Knokke. Want daar wilde wij toch echt even kerstshoppen en lunchen.

 
Boutique Cottage De Fazant dankt zijn naam aan de vele Fazanten die je in groten getale tegenkomt als je ‘s ochtends vroeg een mooie polderwandeling maakt. Deze prachtig gekleurde vogels zie je het hele jaar in en langs de polders. Een schitterend gezicht.
— Angélique
boutique cottage de fazant
 
Boutique cottage de Fazant
Verblijven in Boutique Cottage de Fazant betekent puur genieten van de rust, de natuur maar ook de luxe van de cottage en wil je er toch op uit dan zit je dicht bij alle uitvalswegen.
— Angélique
cappuccino le pain quotidien
 

Knokke ligt op nog geen 9 kilometer van Zuidzande. Een leuke rit binnendoor. Net voor Knokke zijn wij ook nog even een villawijk ingereden, want je vergapen aan de meest mooie woningen is toch heerlijk? We wilde een bakkie doen bij Ellemieke Vermolen, maar helaas ze was niet thuis! :)

Bij aankomst in Knokke eerst maar eens een heerlijke cappuccino bij Le pain quotidien gedronken, om vervolgens te gaan winkelen.

De parkeermogelijkheden zijn overigens top en midden in het centrum.

monroe life

Deze kaarsjes met vachtje heb ik voor mijn moedertje gekocht. Zijn ze niet cute? Ze geven een heerlijke geur af en het lijkt net een klein openhaardje. Ze komen van de flagshipstore Monroe Life

Slenterend door de prachtig versierde kerststraten van Knokke hebben we een uitgebreide ‘pauze’ gehouden bij Couleur Locale, bring the world into your home. Deze winkel is voor mij de meest inspiratievolle en sfeervolle interieurwinkel die je je kunt bedenken. Zij verkopen ongebruikelijke maar zeer unieke items van over de hele wereld handgemaakt door locale ambachtslieden. Alle items geven net die extra warme touch en eyecatcher aan je interieur. Deze winkel is zeker een must go!

 

Na alle oooohs en aaaaahs en een goed gevulde shoppingbag (van jute!) zijn we gaan lunchen in een gezellig cafe, ook hoog aangeprezen door Angélique, namelijk Marie Rose Bakery café, from breakfast to apéro Een Urban Bakery café in hartje Knokke. Je kunt hier goed ontbijten en de taartjes schijnen heerlijk te zijn. Wij hadden trek in hartig en in een wijntje en dat kun je hier ook heel goed. Wij zijn buiten op het terras bij een vuurtje gaan zitten, maar binnen kun je ook heel fijn genieten van de urban casual sfeer.

kroket
borrelplank

Nadat wij op en top genoten hadden van deze heerlijke dag was het tijd om naar huis te rijden. En ja, dit uitje was echt te kort. Ik ga zeker nog eens met een stel vriendinnen naar de cottage. Maar ook met je gezin kun je hier perfect terecht. De gastvrije Angélique zorgt voor ieder wat wils, dus ook aan de kinderen wordt gedacht! De cottage is een heerlijk verblijf waar je je direct thuis voelt. Het interieur is perfect en over elk detail is nagedacht. De omgeving is te mooi en heerlijk om te wandelen of erop uit te gaan met je kids. Ik geef dit uitje een dikke 10!

Ik zou jullie nog veel meer foto’s willen laten zien, maar wil natuurlijk ook niet alles verklappen. Hopelijk heb ik jullie al lekker warm gemaakt.

Als je ook zo’n zin hebt in een weekendje weg in de natuur, maar toch dichtbij al het moois wat Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft, reserveer dan snel bij Boutique Cottage de Fazant

Doen hoor!

Liefs Marjan x

 

NOTE: Houd er wel rekening mee dat mijn blog ook af en toe affiliate links bevat, waar ik een klein percentage voor ontvang per aankoop.

Maar dat kost jou helemaal niks!

 
Booking.com
Vorige
Vorige

you’re oil i need

Volgende
Volgende

Basics & key-pieces