NOTE: Houd er wel rekening mee dat mijn blog ook af en toe affiliate links bevat, waar ik een klein percentage voor ontvang per aankoop. Maar dat kost jou helemaal niks!

Wat heb je nodig?

recept voor 6 personen

1 flespompoen (ongeveer 850 gr)

1 ui

1 à 2 rode pepers

3 serehstengels (citroengras)

3 el (Parnassos) olijfolie

1 dl gembersiroop (snelle optie)

1 blikje kokosmelk (400 ml)

1 liter groentebouillon

koriander fijgehakt (optioneel)

150 ml melk (optioneel)

pompoensoep

met oosters tintje

Recepttip van een oud stewardessen collega. Alle credits naar haar! ♥



bereiden:

  1. Was of schil de pompoen en snijdt deze in blokjes

  2. Snipper de ui en snijdt de peper in kleine stukjes (zaadlijsten verwijderen

  3. Kneus de serehstengels (met bijvoorbeeld de stamper van een vijzel) om de smaak vrij te laten komen en maak er een knoop in

  4. Verhit de olie in de pan, voeg de pompoen, ui, peper en sereh toe. Fruit de ui ongeveer 5 minuten totdat hij glazig is.

  5. Voeg dan de gembersiroop en kokosmelk erbij

  6. Warm dit even op en voeg de bouillon toe

  7. Zodra de pompoen zacht is haal je de sereh eruit en pureer je de soep glad met een staafmixer.

  8. Voor wat extra smaak kun je de sereh nog even terug doen en laat je het nog even trekken

  9. Schep de soep in de kom. Klop wat melk op met een melkschuimer en schep dit midden op de soep. Garneer met de gehakte koriander.

eet smakelijk!

Shop je boodschappenlijstje hier!